Jarní brigáda 2015 !!

11.04.2015 00:00

 

Je tu jaro a mimo asociací typu: kočičky, teplo, minisukně…., by se do sokolské mysli měly vkrádat myšlenky: kurty, okapy, okna…...  Radostným zjištěním, že mimo mojí mysli, se podobné myšlenky dostali do hlav dalších 19-ti členů naší jednoty byla letošní jarní brigáda.

               Sluncem zalitý den začal strháváním přemrzlé a mechem prorostlé antuky. Bylo pěkné to hemžení po kurtech, které dostávaly zpět svojí oranžovou barvu. To už ovšem byly vynášeny žebříky a jeden opřený o stěny sokolovny posloužil pro čištění okapů a svodů. Zbývající dva měli kluci, kteří instalovali sítě navyšující plot mezi kurty a rodinnými domky. Né všichni brigádníci ale vystavovali svoje těla jarnímu slunci. Tedy pokud nepočítáme to - procházející přes okenní tabule, které holky zbavovaly nečistot

               Rozcházeli jsme se kolem 15-té hodiny. První kurt je – dá se říci, připraven. Na druhý už nevyšla antuka. Ostatní “vytyčené” úkoly byly splněny. Kluci nohejbaloví dostali za úkol obnovit všechny „lajnovací“ body. Naproti tomu volejbaloví kluci se přiznali k tomu, že dodělají 2. Kurt po té, co bude dovezena antuka.

               Na závěr bych chtěl poděkovat všem, kteří přišli a pomohli. Ovšem i Těm, kteří nemohli přijít, ale pomohli zajistit materiál.