110 let naší jednoty - den po té

28.11.2016 19:31

Drazí starolíškovečtí sokolové,


                nevím, jak Vy, ale já jsem k oslavám našeho 110. výročí vzhlížel s obavami. Nebál
bych se říci s mírným strachem. Strachem, zdali to vyjde, zdali někdo přijde, zdali nepřijde zase moc lidí a hlavně, nenecháte-li mne v tom mém nápadu se pěkně vymáchat. 

                Jak to vše dopadlo je na pocitech každého jednoho z nás, kteří jsme se tam potkali. Pokud se mně týká, tak na konci celého dne v mé duši převládala radost a naděje, že dobrý pocit nemám sám.

                Ti z Vás,kteří tam nebyli, mohou atmosféru nasát alespoň z fotografií. Najdete je techto stránkách ve fotogalerii.

                Pokud Vás to zajímá, tak vězte, že se na náš přišlo podívat a s námi zacvičit i několik dětí, které nejsou členy našeho
oddílu. Zahrát si přišli dva chlapci stolní tenis a i Boženčina cvičební skupina se rozrostla o nové cvičenky. Fotbal se odehrál bez cizí účasti, dostal však díky nečekanému věkovému rozmezí naprosto jinou dimenzi. Radost dětí způsobila úsměvy na tvářích a velmi tolerantní a opatrnou hru těch starších. Nohejbalisté uchvátili své publikum mrštností a rychlostí. Specifika svého sportu pak uplatňovali i při závěrečném volejbalovém klání. Naše volejbalistky si nás rozebraly a trpělivě snášely naše volejbalové neumění. Ani smát se nám nemusely, o to jsme se postarali sami. 

                 Závěrem chci moc poděkovat všem, kteří si našli v neděli 27. listopadu cestu do sokolovny a nenechali nás tam stát jen s našimi v novinách publikovanými sliby. Díky patří Božence, která se s vervou postarala o starší děti a pak odcvičila svoje cvičení, navzdory bolavým zádům. Petr s neskutečnou trpělivostí dokázal 2 hodiny učit děti stolní tenis. Také ty, se kterými jsem dnes mluvil, to označily za jeden z nejlepších momentů celého dne. Dámy zaujaly svým cvičením i necvičící. Všichni kluci u fotbalu, včetně mladého Dana, předvedli skvělý výkon. Nezašlápli žádné z dětí a trpělivě uhýbali balónu, aby děti mohly dát gól. Děkuji té spoustě nohejbalistů, kteří přišli a vydrželi s námi až do konce. A v neposlední řadě všem volejbalistkám a Míle, která je dokázala přesvědčit, aby přišly.


Díky Vám všem, že jsem s Vámi mohl strávit 110. výročí založení naší jednoty.

                        

Mirek Doležel - místostarosta